Tuesday, April 27, 2010

full

waahh.. i was thinking of loosing weight. some people advised me to loose some weight.
kalau tak nanti baju kawen tak muat.

i feel sorry for myself. hahaha. rezki murah. makan je la kan :)

Sunday, April 25, 2010

Hymne A L'Amour


Le ciel bleu sur nous peut s'effondrer
Et la Terre peut bien s'écrouler
Peut m'importe si tu m'aimes
Je me fous du monde entier

Tant que l'amour inondera mes matins
Tant que mon corps frémira sous tes mains
Peut m'importent les problèmes
Mon amour puisque tu m'aimes

J'irais jusqu'au bout du monde
Je me ferais teindre en blonde
Si tu me le demandais

J'irais décrocher la Lune
J'irais voler la fortune
Si tu me le demandais

Je renierais ma patrie
Je renierais mes amis
Si tu me le demandais

On peut bien rire de moi
Je ferais n'importe quoi
Si tu me le demandais

Et si un jour la vie t'arrache à moi
Si tu meures que tu sois loin de moi
Peu m'importe si tu m'aimes
Car moi je mourrai aussi

Et nous aurons pour nous l'éternité
Dans le bleu de toute l'immensité
Dans le ciel plus de problèmes
Mon amour crois-tu qu'on s'aime
Dieu reunit ceux qui s'aiment


*a very nice song indeed*

Saturday, April 24, 2010

Camping!


b suka bawak aku jalan2. tak payah aku rengek2. mesti dia bawak jalan2. kalau dia tak zangyo hujung minggu. haritu kan, asfar, anak pakcik b punya birthday. masa mula2 kenal b dulu (tahun 2004/5), asfar kecik je. sekarang dah ada 2 adik dah. lasak dah asfar ni. hehe.
-------------

jadi pakcik b organize la birthday party asfar kat sungai gabai (kalau tak silap). aku pun suka la dapat mandi sungai. last pegi sungai masa sekolah dulu. usu b dari cameron pun join sekali. aku pulak kan tak nak kalah ngn b, aku pakai dress.

dah sampai sungai baru ingat. aku bukan nak pegi clubbing, eh, pegi shopping complex, tapi kan pegi sungai! hehe. b aku dok geleng2 kepala. kang ditegur nanti dia yg kene marah balik. hehehe.

pastu nampak usu ngn pak usu dok layan kak long ngn adik. tak lama lagi derang dapat adik baru. murah rezki usu. business2 dia maju, family pun maju. hehe.
---------------

aku dah tak sabar nak mandi sungai, tapi b sibuk suruh makan dulu. nanti lapar . makan le dulu nasik ayam. ayam past kat b. hehe. mana i suke makan ayam.

pas makan2 tu b pulak dok menghebohkan aku. suruh tukar baju la, pakai tudung besar2 la. pastu dia yg tak bawak seluar. pinjam moto pecal, cari seluar. sekali patah pulak tah ape tah nama dia. bepeluh b tunggu pecal datang. pandang muka aku pun tanak, takut aku membebel.

--------------
tapi last sekali dapat la aku mandi. tapi kami baby-sit anak2 usu time derang makan. hehe. b suka main ngn bdak2. bdak2 plak tak suka ngn aku. sedihnye...

pas makan2 lagi usu bagi sayur banyak2. aku memang suka sayur mayur tu. singgah rumah nenek b, tanya2 khabar. b plak tido kat hall time aku borak2 ngn nenek. penat menghebohkan tunang dia kot..hehe..nasib ada pidaus teman.

-----------
balik rumah pukul 8 malam. ibu pun suka dapat salad2 fresh dari cameron. tu kisah b bawak pegi mandi sungai ngn family dia :)


*pidaus gaya ala-ala comel..usu pun sama laa hehe*

*asfar =aspa*


*b dengan birthday boy*

*b sibuk mengemas, aku sibuk ambik gambar dia*


*mon amour*



kalau cinta itu buta, buat apa ada bikini?


harini rajin pulak mood nak menulis. sebelum ni kan sume entry dlm english. tapi b aku ni soh buat bm pulak.

aku diam2 kan aja pasal b aku ni. tapi dah hari2 deto deto kan, orang pun bertanya. ada jugakla orang nak tgk b ni camane rupa dia. aku pun dgn malu-malu kucing, tunjuklah kat handphone.

"ee, hensemnye tunang cik sya"
"besarnya tunang ko sya"

dan aku pun cam malu2 gitew. tak kuasa mak. hehe. kalau dia tak hensem takde la saya menggoda beliau, kan b?

b kata masa kecik, dia selalu pikir camane la rupa bini dia (kecik2 dah gatal). pastu katanya bangga ada bini cam aku. (kembang). hehe. *sorry ter'over' pulak ye - pasti menjadi bahan2 umpatan akak2 mulut umpat*

ok. ja ne.

graduation

dok godek2 gambar lama, nampak pulak gambar b masa graduation.
masa aku graduation September 2007, ibu ngn ayah belikan baju baru.
--------

cantik baju tu. pastu ibu jahitkan manik2 kat leher baju tu. design pun lain, bukan macam baju kurung biasa. and the whole family datang, kecuali aiman. sbb dia ada hal. b pun sanggup balik Marresha 2minggu je, semata2 nak tgk aku grad. pastu my family dapat special seatings, duduk depan2 jugak. and i saw my mom's proud face and saw her crying as well..huhu..syahdu pulak.
-------------

tapi b graduate sorang2 kat nihon. ambik2 gambar je untuk di tunjukkan pada buah hati dia. hehe.
tapi insyaAllah, pasni aku pastikan b tak payah tempuh benda2 lain dalam hidup dia sensorang lagi. b dah ada aku :)


for better or worse


*harini penat jalan2. b kata taknak jumpa, tapi ambik aku kat rumah, bawak makan kat subway (roast beef+parmesan bread) kat amcorp mall. bestnye deto deto kat situ, teringat kenangan mula2 dating kat anw tu. heheh

rumah blog baru


gambar ni ambik masa wedding arfah & faraen



yes. aku dah menukar rumah blog baru.
dengan perubahan dalam hidup, aku pun datang mood nak tukar benda2 baru.
minggu lepas tekanan sangat dengan benda2 kat office. hujung minggu ni duduk rumah macam taknak kena matahari..hehe

last thursday baby aku dok sibuk complain kaki aku kasar la, badan aku dah naik la.
jadinya pegi buat pedicure kat alamanda. siap warnakan ngn merah lagi nyah~ senyum je si baby tu.

pastu khamis tu ada tapisan halus. dah setahun dah aku jadi PTD ni. cepat jugak masa berlalu. hazel pun dah ada baby comel adelia~ bile la adelia nak jumpa auntie..

hari sabtu ni cam malas2 sangat. kemas2 kan rumah ni. ayah pun dah makin ok. ibu dgn ayah pegi rumah org kawen. malas pulak nak ikut. adik2 sume balik minggu ni. sedap je mak aku masak harini..hehe..kaki dah cantik, badan je tak susut2 lagi ye b. hehe

tapi si baby ni dah msg2 kol2..malas pulak. tak layan karang merajuk pulak. kluar pulak ayat2 syahdu dia tu nanti. tetiba mengajak shopping..terus aku kata ok. hehe

tak lekat kat rumah lagi la harini..