Sunday, July 25, 2010

Meat Lasagna

*Imej diambil dari pakcik Google*


I was craving for meat lasagna. Asyik makan kat luar muak. Jadi kena la buat sendiri. Since the whole family is at home, and I've receive my increment for this year (yeeeaaaa!!). Thus, nak buat something special for the family of mine.

Meat Lasagna.

Lasagna ni layers of meat sauce, white creamy sauce and abundance of cheese.

Meat sauce

Minced beef
Diced carrot
Diced onions
Diced garlic
Thyme
Oregano
Tomato paste
Salt and pepper
Extra virgin olive oil




White Sauce

Unsalted butter
Flour
Heat
Pour full cream milk
Cheddar and mozzarella cheese


Layering

Lapis-lapiskan je meat and white sauce tu.
Until the final layer, where you put all the cheese on top of it.
Habiskan je semua left over cheese dalam peti ais kau tu nyah.


Sprinkle with extra virgin olive oil



Bake in the oven, from 15~20min.
Poke with fork, nak tau dia masak ke tak.
Kalau dia ikut garfu tersebut, maka belumlah dia masak..

Nyanyi-nyanyi..
lalalalala..
Kacau suami main football manager

Poof!

Garnish with English parsley
Tapi sebab saya dah tak sabar nak makan, tak sempat ambik gambar bagai.
Tak sempat la nak ambik gambar cantik-cantik macam gambar di atas.
Hoi budak-budak, mari makan.
(panggilan untuk adik-adikku)

Enjoy!

4 comments:

  1. syg abg pndai masak...tp kalo masak mesti marah2. tp sedap jugak.heheheheh.abg tau mkn aja ya...tolong sket2 je la.teruskan usaha anda!

    ReplyDelete
  2. thank you sayang =)
    love you xoxoXOOOxXXooXXoooXXOOO

    ReplyDelete
  3. syap utk aku xde ke?:(

    ReplyDelete
  4. alala.. ok nanti aku buat bisnes katering je la htr kat proton.. ko byr kat aku pakai kupon pon takpe cikmah~

    ReplyDelete