Saturday, July 24, 2010

Strawberry and Peach Triffle


Dulu masa tengah study, maleees amat nak masak. Apatah lagi kalau masak je, mesti emak saya akan tegur. Ini salah, itu salah. Jadi saya buat decision, fine. I am not going to cook anymore.

Tapi tak lama, kalau lapar, dan takde orang kat rumah, takkan saya nak mati kelaparan. Kena la masak jugak. (Hoi, masak maggi pun kira masak la jugak)

Sekarang, dah kawen.
Kawen pulak dengan jejaka yang kuat makan.
Semua jenis binatang halal dia makan.I
Maklang masak rendang landak haritu pun, dia makan.

Euww.
Ok. Binatang halal.

Jadi, saya sekarang rajin sangat memasak.
Will update more recipes.
For an instant, I made Stawberry and Peach Triffle today.
Nani was the teacher.
I fail at gelos. Not a fan, really.
Thus, I use whipped cream.
If you're on a diet, skip it.

If you're not in the group mentioned above, please continue reading.

1 can of peach
Fresh strawberry

Creme custard:
1 can of IDEAL evaporated milk
1 can of water
1 spoonful sugar
1 spoonful peach syrup

The result:


Happy trying and do tell the result :)

1 comment:

  1. aik...ade credit utk aku eh dlm edisi ni...domo2..hihi...nnt bole la aku dtg mkn kat rmh korg ek...^_^

    ReplyDelete