Thursday, August 12, 2010

Telur Ikan


Semalam balik jem gile !)#)*$&)@*&(!&$ dari putrajaya-bangi.
I punya la dah bersedia nak balik on time. Hari biasa tak balik waktu hari masih cerah.

Kuar je dari parking dah jem. Dari hospital serdang tu je dah tak bergerak.

Dah plan nak masak sambal sotong, sayur bayam, ikan kembung goreng ngan air asam.

Ambik b sampai rumah pkul 7. Kitorang berbuka KFC je la semalam. Tak sempat.

Pas berbuka baru masak untuk sahur.

Masa sahur tadi, goreng ikan kembung dengan ada telur dia.
Punya lama simpan telur ikan tu, sebab sayang nak makan.
Goreng pun dengan berhati-hati takut pecah.
Pastu angkat telur ikan tu. Pegi mandi.
Suami yang baik hati tolong sambung gorengan ikan tersebut.

Bila nak mula makan, mengais-ngais cari telur ikan.
Dengan keadaan yang panik, tengok kat nasi suami.
Takde.
Shoot
Tanya suami. Mana telur ikan yang I goreng tadi?
Dia jawab. La, tu telur ikan ke? I ingat kulit ikan, I dah buang.

Aku.
Sedih.
Kempunan telur ikan kembung..

Batu belah, batu bertangkup, telan lah aku (T__T)
wuuuu wuu wuu~

Sedihnyee~~

6 comments:

  1. sha...kesian nye..ko g la pasar..beli sekilo..haha ;)

    ReplyDelete
  2. tula..tapi telur ikan kembung susah nak cari~ huu jangan diungkit lagi. tapi aku dah letak gambar yang suami tak suka kat atas tu. revenge!

    ReplyDelete
  3. uiks...tk baik sha..tak baik...hahaha ;) dosa tau nnt...weh buat book review cepat

    ReplyDelete
  4. book review la. aku dapat buku blue ocean strategy. submit by 23rd september. dem kn ?

    ReplyDelete
  5. ala2 ciannye... klu aku plak slalu berebut ngan hazizi.. tu yg susah tu ble dua2 same taste...huhu..

    ReplyDelete