Thursday, November 25, 2010

My Cook Book : Garlic Bread


Ok. Dah lama tak post cook book ni. (nampak sangat tak berasap dapur rumah aku)
eh, takla..berasap je, kalau tak, takkan abang dah seberat 80kg sekarang kan? kan?
abaaaang........*dengan suara manja, supaya dia tak marah mini dia post berat dia secara umum*

Off topic. ok. serius.

Garlic bread ni buat kalau macam dah petang, pastu ada orang asyik cakap lapaaaa je.
Nak rendam bihun lama. Goreng fries, cam tak berkhasiat je. Aku kan isteri mithali.

*please*

Roti lagi sedap guna french bread. Yg harga RM 1.99 kat Giant.
Yes.
Giant dah bukak kat rumah aku.
Tapi ni aku pakai roti Gardenia je.
Pastu bawang putih. Mentega. Aku guna unsalted butter. Tu je.
Kalau nak nampak cam TOP CHEF, tabur la oregano ngn basil powder .Cam kat bawah ni..

Kalau nak potong la hat tepi tu. Tapi tak payah la, membazir je buang makanan.
Then bakar! Pakai oven atau micro. Tapi I salai atas frying pan je. Senang.
Makan dengan creamy mushroom soup. Atau kalau ada sup sup berdekatan pun boleh.
Cicah pestu makan..nyum!



Senang kan? pakai jari pon bole..

No comments:

Post a Comment