Friday, December 31, 2010

Happy New Year


Happy New Year. Time kasih bebanyak kat team bola negara yang kalahkan indon haritu.
Dapat kitorang bercuti harini. Tapi cik abang sayang tu keje harini.
Tah ape punya company tah. Oops..

Anyways, did my MGTT or OGTT last thursday.
(Modified Glucose Tolerance Test..yang satu lagi tu Oral)
tapi untuk kita kita ni sebut glucose test je dahla.
To Pais:- aah la, rasa cam air ribena.
Exactly cam Tropicana Twister yang Blackcurrant tu. Ala yang ni ha tu..

neither air kat atas ni nor air glukos kat klinik tu yang sedap.
tapi tropicana twister ni memang manis sangat. tak suka.
tapi ibu kata kat hkl dia bagi air gula semata. so, kudos to putrajaya
sebab bagi yang ada perisa (^_*)

as for the result, alhamdulillah normal.
fasting : 4.1 mmol/l
2hrs : 7.1 mmol/l

but then, they measured up my womb, it was more than my POA.
hmpph. haritu tak pegi check pun kat annur. sebab dah scan kat putrajaya.
baby ok - corresponding to my POA
tapi the size of the womb (perhaps?) yang jadi measurement tu besar.
am going to an nur for next ANC. boleh tanya banyak sikit.

tgk GP's note:
Repeat scan next TCA for baby growth
Repeat MGTT bla bla bla... (WHAT THE FISH? REPEAT LAGI??)

haish. takpela. for the sake of both of us.
(~_~)

Happy New YEAR.
(Ucapan yang tak bersemangat)


Monday, December 27, 2010

assalamu''alaikum sayang

*image:great landings*


twisting. turning. somersault.
sekarang ni dah boleh respon kalau papa dia borak.
kalau mama dengan papa dia borak-borak,
dia pun nak ikut sekali. dengan gerak-gerak dalam perut.
ape la yg dia main kat dalam tu.
nak-nak lagi kalau kitorang tengok bola.
epl ke aff suzuki ke mahupun tengok papa dia main bola.

nak ikut papa main bola ye sayang? rasa macam baru je jadi bini orang.
ni dah ada baby gerak gerak dalam perut. (huhu).
tak tau perasaan tu nak cakap camana.
dulu weekends dengan ibu, ayah, aiman, nina, aisyah kat rumah.
sekarang ada suami tersayang.
pasni ayah ngn ibu dah kena jaga cucu.
so aisyah, you''re not going to be spoiled again, biatch! haha.

cane rupa our beloved baby kan?
cuba la teka is 'it' with a hamburger or a sausage?
regardless, all of us are going to love him or her anyway - unconditional love.

sayang akan ikut ni ke....

atau jadi wanita jelita camni...

(jelita kewww? gaya gaya eric)

apapun. we love you, sweetheart. can't barely wait for another 4 months.
(cium cium)..
doakan saye ok kengkawan :)

Monday, December 20, 2010

My Cook Book : Talapia Hitam Goreng Bercili


Tak pernah pun post masakkan melayu. (ps: bukan nak poyo-poyo macam mat saleh yang tak makan belacan, tapi sebab nampak tak menarik bila aku masak).

Haritu pegi Giant dengan abang lepas balik keje. Lately sangat craving dengan ikan. Ikan. Ikan. Ikan. Tahla. Pastu abang jumpa ikan talapia hitam 2 ekor RM 0.99.
I was like "eww, ikan apa ni".
Just so you know - even my mom pun jarang masak ikan-ikan sungai. Sembilang ke keli ke.. blergh.

Tapi sebab abang dah beli, takkan nak suruh dia letak balik. Jadi I Google la resepi-resepi talapia. Balik I ubah ikut bahan-bahan yang ada dalam peti ais.

Bahan kisar
2 serai
Cili padi
Bawang putih
Bawang merah
Kunyit hidup
Halia yang banyak

Ikan tu goreng dengan kunyit+garam+halia+bawang. Orang ckp ikan ni bau, tu yang selagi ada aku tonyoh ngn halia.

Bile dah goreng ikan, angkat letak tepi. Tumis pulak bahan kisar. Pastu curah atas ikan tu balik.
Erm........faham tak? Tak faham? Merajuk (=_= )

Pastu ikan tu akan jadi camni:

Pastu goreng kangkung. Tapi kangkung tu tak dapat sambutan.
Merajuk lagi (T__T)