Friday, December 31, 2010

Happy New Year


Happy New Year. Time kasih bebanyak kat team bola negara yang kalahkan indon haritu.
Dapat kitorang bercuti harini. Tapi cik abang sayang tu keje harini.
Tah ape punya company tah. Oops..

Anyways, did my MGTT or OGTT last thursday.
(Modified Glucose Tolerance Test..yang satu lagi tu Oral)
tapi untuk kita kita ni sebut glucose test je dahla.
To Pais:- aah la, rasa cam air ribena.
Exactly cam Tropicana Twister yang Blackcurrant tu. Ala yang ni ha tu..

neither air kat atas ni nor air glukos kat klinik tu yang sedap.
tapi tropicana twister ni memang manis sangat. tak suka.
tapi ibu kata kat hkl dia bagi air gula semata. so, kudos to putrajaya
sebab bagi yang ada perisa (^_*)

as for the result, alhamdulillah normal.
fasting : 4.1 mmol/l
2hrs : 7.1 mmol/l

but then, they measured up my womb, it was more than my POA.
hmpph. haritu tak pegi check pun kat annur. sebab dah scan kat putrajaya.
baby ok - corresponding to my POA
tapi the size of the womb (perhaps?) yang jadi measurement tu besar.
am going to an nur for next ANC. boleh tanya banyak sikit.

tgk GP's note:
Repeat scan next TCA for baby growth
Repeat MGTT bla bla bla... (WHAT THE FISH? REPEAT LAGI??)

haish. takpela. for the sake of both of us.
(~_~)

Happy New YEAR.
(Ucapan yang tak bersemangat)


2 comments:

  1. bila kena repeat MGTT lagi?? pais 12 hb nnt.. for the third time ok!! pihak hospital taknak terima kenyataan pais takde kencing manis walaupun berat naik agak cepat... pasrahhhhh~!! aina dah brp minggu dah skrg ni?

    ReplyDelete
  2. kene lagi akhir bulan ni. pastu derang nak scan nk tgk baby growth. tapi rasa sabtu ni nak pegi an-nur, nak tny doktor tu macam2..
    mgkin pegi putrajaya ni kite delay kan awal bulan 2..

    pais dah berapa kali mgtt dah? kita baru 23 minggu..

    ReplyDelete