Monday, May 30, 2011

To Faris, with love

*gambar memula preggy. takkan nak upload gmbr tgh pantang, kan*



1 year! woo hoo~ dengan merajuk,
marah-marah sebab laki aku ni suka ambik baju dalam almari sepah-sepah,
dengan gelak ketawa, selisih faham, lambat bersiap,
dengan cemburuan aku terhadap minat bola dia yang melampau..
come to the sweetest part ~
we have a child now, and I'm in my confinement period,
so what else could we do to celebrate? haha.
adik danial? err..

kalau rasa ada pempuan home wrecker yang nak faris,
(ada ke)
well.

dia nampak romantik. but not.
tak pun.
on my birthday this year, dia belikan PSP.
tau sebab ape? sebab dia takleh temankan I masa antenatal check up kat hosp gov.
so I main sudoku sampai jari pun sakit
(nak cakap yang check up ngn klinik kerajaan memang lambat)

tapi check up kat annur pun lambat jugak.
tapi sebab weekend, so dia bole teman.
pe aku merepek ni.

But, I love him so much.
That even with his messy hair, and silly janggut (which I hate),
dengan perangai gila bola dia, dengan kesukaan dia buat sepah (hehe)

I love you bang. I love you so much.
I want to wake up every morning seeing your face,
sleep at night watching you cleaning Danial's poo,
and spend another year and years with you.

Thank you for the great 1 year, and still counting.

And thanks for Danial too. LOL.

Friday, May 6, 2011

Danial's Journey





Masa mula-mula tau mengandungkan Danial, masa Ramadhan tahun lepas.
Happy sangat-sangat. Memang tengah tunggu nak ada baby.
Alhamdulillah, doa kami dimakbulkan.

Lagi gembira bila dapat tahu, baby sulung kami ialah baby boy.
Tapi regardless of any gender, asalkan darah daging kami...sape tak gembira?

Selain badan I yang makin gemuk..timbang kati
pun bole rosak,
mengandungkan Danial memang tak banyak masalah.
Berjalan ke hulu hilir. Melantak bagai nak rak. Bole tahan bau rebung. Hehe

Setiap kali check up every month, mesti upload gambar US Danial.
Untuk Nina ngn Aisyah.
Sian derang, sampai harini tak dapat dukung Danial lagi.

Presenting...
Our son, Danial from week 7 - week 36.

7 week

11 week

3D version of Danial at 26 week

36 week

To our beloved son, Danial.
We love you so very much.

Danial adalah kurniaan Tuhan yang paling bermakna dalam hidup mummy :)
Semoga menjadi anak yang soleh sayang.

Thursday, May 5, 2011

Botak


Danial botak. Muka kene paksa bangun tido.
Cepat tumbuh rambut sayang. Mummy nak buatkan rambut pacak cam daddy.

Wednesday, May 4, 2011

Muka sape?



Ramai orang kata Danial ikut muka mummy. True.
Tapi ni bila dah botak lain pulak muka dia.
Tapi mengikut saiz badan dan ketinggian, Danial 100% amek bapak dia punya trait.
Bagus.




Tapi saja nak riak tunjuk gambar i masa kecik. Dengan gambar Danial.
Sama kan? hehe.

Nanti nak cari gambar Faris masa kecik.
Bole compare kan.

Ok, Si kecik tu dah bundar je mata dia.
Signing off!


Tuesday, May 3, 2011

Timbang berat

Danial is 10 days old today. Another 4 days to go nak monitor jaundice dia.
Seeing Danial kene rush to ICU masa dia lahir tu dah cukup.
Tak mahu Danial kene warded lagi.
Harini Danial akan kene check up for jaundice + timbang berat.
Alhamdulillah, sampai harini kuning tu makin turun dari hari ke hari.

Berapa la berat handsome boy mummy ni on his day 10.

*Kain bedung tu habes disepak-sepak. Tangan pun takmau dok diam*

Kalau nak tido sedap je cium kepala botak tu.
Bangun tido pun cium lagi.

Cepat besar sayang.
Boleh ikut daddy main bola :)

Monday, May 2, 2011

Little Thing in Life

Salam. Hai uolss (gaya gaya speaking ella rock)

Harini baru bole curi-curi guna laptop.
Walaupun acik bidan kata pedulikkan la tv ke laptop..
awak kesahkan badan awak (kata acik bidan yang ibu carik dari beranang)

Ok acik, harini je. Saya tak bole kalau tak tengok laptop.

Seperti yang sedia maklum...(ecece). I dah jadi hot mummy sekarang ok.
Bukan Mummy Monster tu.. Tapi mummy kepada
Muhammad Danial Hamzah bin Mohd. Faris

*Ni baru baru keluar*

BEstkan jadi orang laki..kite yang bertarung nyawa..
dia dapat glamour ngn nama anak.
Tapi takpe. I sayang laki I..mmuahs.

*Daddy Danial berusaha bangun kan Danial*

Ok nak cepat. Sebelum Jiddati Danial sound mummy.
Ni gambar gambar Danial. Danial dah 9 hari today.
Cepat anak mak membesar. Lahir-lahir pun dah besar.
Siang dia tidoooo je..
Malam-malam, auchh.. terdengar la suara nyaring Danial.. anak mak o_O


*Danial dibotakkan pada hari-7*

*Danial tido*

Ok kat sini mummy danial nak bagi ucapan terima kasih
kat semua yang mendoakan kami.
Dan semua ucapan tahniah.
May Allah bless you.

Nak jugak convey my heartfull thank you..
to my mother, father, brother and sisters.
And all the love in the world to my great husband.
Without you all, I would not have the strength to be who I am today.
I am a daughter and a wife.

Today...

I am a mother!