Friday, July 8, 2011

Aina Pavlova


Ok. Nak taip pun kene laju laju. Sementara baby bulat ku tidur.
Harini birthday ayah. Happy Birthday ayah.
Alang-alang dah cuti bersalin 3 bulan, tangan tu nak je bake something.
Danial tido je bergerak pantas tanganku. Supermom sungguh!
* Ok. perasan *

So here goes.
4 egg whites
aku gatal buat 5, terus lembik. Tapi okay je.

200g castor sugar
I blend je gula pasir. Senang.

1 sudu tepung jagung

1 sudu vinegar

1/2 sudu vanilla essence

Gambar kat bawah

Beat egg whites tu. Sampai naik.
Pastu masukkan gula sesudu demi sesudu.
Lama-lama dia akan jadi a lil stiff.
Pastu masukkan the rest of the ingredients.

Masukkan dalam oven. Bake.
Dah siap rupa dia camni.
Silap besa aku pakai tray camni.
Pakai tray yang flat. Supaya senang kuarkan dia.

Walaupun rupa buruk....

Make up kan ada..

Ting!

Topping dia I pakai
Whipped cream + Kiwi + Seedless grape.
Be generous for the topping baru sedap!

Tak berapa kemas sebab ibu dah nak bagi cepat kat anak jiran sebelah.
Tapi boleh la.
Kalau kau tamau buat..pegi blog nani rostam. Order.
Hehe

I ada anak 2bulan dapat rupa pavlova camni.
Yours should be better!

Jaa!

4 comments:

  1. Rajinnya Mama Danial ni ! Looks delicious !

    ReplyDelete
  2. mel: adik i kata tak nampak delicious. kejam betul mereka. tapi sedap. tak malu nak bagi kat anak jiran. hehe

    ReplyDelete
  3. eh bestnyerr nk try gak la buat huhu. thanks Aina ;)

    ReplyDelete
  4. welcome anon! senang je. cuba buat k. presentation wise memang out sikit tapi okay je :)

    ReplyDelete