Friday, August 12, 2011

Kelahiran Danial (Part 1)


During my 3rd months - at India

Dah 3 bulan baru nak buat post ni.
 Tapi sebab baru masuk keje, pastu orang asyik tanya, 
pastu sekarang I tengah free, why not? 
*sambil meniup kuku*

5th months - at Perak

22.04.11- Friday
Siang haritu pegi makan sotong bakar la kan. Dengan hazel n fad.
 Pastu waktu isya' tetiba tergerak hati nak solat .
 *ehem biasa solat lambat sikit*.
 Waktu sujud terakhir tu cam rasa something wrong somewhere. 
Pastu turun sambung tengok TV. 5min duduk kat sofa rasa cam watery. 
Bila bangun "gedebushh" - banyak air ketuban yang keluar. 
Dalam hati HOMAIGOD, I'm freaking leaking la!. 
Laki I plak time tu lagi cuak gaban, terus kejut kan mak bapak I.
 I plak berdiri atas kawasan tak berkarpet. 
Kang marah pulak mak I terkena carpet mahal dia. Hehe.
 Then terus rush pegi Hospital Pakar Annur, Bangi. 
Kitorang kat Nilai time tu. Ada jugak tanya cik abe, 
nak ke Hosp. Serdang ke Annur. 
Cik abe kate Annur - kurang sikit risau :)


Sampai Annur terserempak dengan Dr. Khamsiah Muda,
dia baru nak balik. Waktu tu 11pm.
Dia kata terus pegi Labour room.
I time tu takut gila. Nervous. Exited. Semua la.
Perasaan cam mak mertua kau suruh masak ikan haruan.
Padahal ikan haruan pun kau tak kenal.
Padan muka kau.

8 months - at Terengganu :)
Bercanda di pasiran pantai..

Masa tu tak rasa apa-apa pun. Jadi bole la duduk ward biasa.
Sampai pkul 1.30am start rasa contraction.
Dulu cam tatau rasa contraction tu hape.
Takpe.

Bila kau dah bersalin nanti kau tau.
Sakit dia bukan macam kena gigit semut.
Sakit gile. Gile pun tak sakit camtu.
Then nurse cun kat Annur tu pasangkan CTG. I baring je la tahan sakit.
Cik abe dok tengok CTG tu. Asal graf contraction tu naik, dia tau I tgh tahan sakit.

Jadi dia pun tadela keluar kan soalan,
"sakit ke yang"
memang nak kene la kan.. 


23.04.11 - Saturday

Sampai ke subuh dinihari.
Rasanya I tido 5-10 minit je for the rest of the night.
Sebab asal nak tido, contraction. 
Dah reda, nak lelap mata... contraction.
Sakit wo. Sayangilah mama korang.

Tapi time tu memang berzikir je.
Tapi bila nurse bagi Hot Choc Cadbury dengan big breakfast,
makan tetap makan :)

Ha okay. Nanti I sambung lagi.


chow bela :)

No comments:

Post a Comment