Thursday, September 8, 2011

Cerita Raya

Sebab tak sempat nak cerita pasal raya masa 1 hari raya,
harini menaip dalam gelap nak cerita.
Sementara anak bujangku lena.

Tahun ni giliran raya sebelah cik abe.
Haruslah alternate kan. Dah tahun lepas side aku.
Raya pertama berjauhan dari ibu ayah.
ala kalau dekat pun kau bantai tido je sampai tengah hari

Tahun ni raya kedua sebagai bini orang.
Tahun ni raya pertama sebagai mak orang yang hot

Mula ingat taknak pakai kan anak bujang tu baju raya.
Anak bujangku kan rambut perang, haruslah tak tahan panas.
Duk rumah semua baju takde ketiak je. 
Tetiba raya pakai baju melayu. Culture shock jadiknya budak tu.

Kitorang tengok kat Jusco baju melayu budak RM 49.90.
Helo? kain budak setakan 1.5m je sampai 50hinggit.
Is canot is canot.
Kat nilai jumpa baju melayu RM 22.00. 
Kain cantik. Dah jumpa baju anak, carik pulak baju  bapak. 
Pastu baju maknya.

Raya pertama tu terus test pakai..
Hasilnya
.
.
.

 Memang A++.
Kacak anak bujangku :)

Dengan itu dapatla kami bergambar boria sekeluarga
dengan tema biru laut..
Omputih panggil turquoise..



Selamat Hari Raya!

Tapi bile anak kau dah angkat baju nak tunjuk six packs dia...





Dan apabila songkok yang besar dari tuannya tu dia dah rimas...



Vogel kan aje..

Pastu pakat anak beranak vogel.



Anak ngan bapak la aje dalam gambar?!
Takkan kau sanggup nak tengok maknya
Hazzab!

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maap le zahir & batin.
Dari kami sekeluarga!


2 comments:

  1. wakakakkak...part VOGEL tue tak tahan..kalau ko mausk sekalik nyah HARUS aku buat filem terus jadikan POSTER gambar ko..BOX OFFICE gerenti hokehhh..ADER BERAN??



    cabuttttt

    ReplyDelete
  2. tak kisah je sue. aku vogel pun senang anak aku nak menyusu. hahaha. tapi kau sanggup ke tengok perut ketak-ketak aku? siap ada parut keen bedah siasat. saje je bagi kau tengok parut tu supaya nampak aku lebih gangster ;p

    ReplyDelete