Friday, September 9, 2011

Kene kuat


Sampai hari ni tak bercakap lagi pasal benda ni.
Yang keje gomen tau la kot DPA ni ape. Kawan-kawan kat luar tau tak?
DPA ni stands for Diploma Pengurusan Awam.
Bukanlah maksudnya kitorang ni baru nak grad, ambik diploma.
It's a course in the service.
 Cam benda wajib yang korang kena buat untuk jadikan kau sah dalam perkhidmatan. 
Kira macam confirmation la. walaupun dah 2 tahun setengah kau keje dengan gomen
Thus, every PTD has to attend this course.
Kalau tak, jadi Pegawai Takde Duit je la.

Waa.. nak cakap banyak lagi pasal benda ni pun, really not in the mood.
Simultaneously, I have to leave my son for 6 months.
So sape yang ada mood nak cerita pasal benda ni.

Dahla. Tanak cakap lagi.
Tapi yang taunya, I have to be strong.
Cuma harap-harap derang akan lebih moderate, 
since I rasa majority perempuan yang pegi this time dah kawen.
Dah bersalin.
And like me, dah kene bedah perut nak keluarkan Danial.
And I guess, this is the real challenge to breastfeed my son.
This is it.

Semoga semuanya selamat dan diberkati Allah.
Will tell more later.
Nak bersedia untuk Majlis Aqiqah Encik Danial esok :)
Ja!

No comments:

Post a Comment