Tuesday, July 31, 2012

Birthday's video

Hah, baru figure out how handy it is with this apps.
It's fun too. Pasni mesti si aisyah tu sibuk nak buat jugak. Blergh.


Danial's Birthday Celebration Slideshow: Capa’s trip to Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kuala Lumpur slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.


Selamat Berpuasa!

Monday, July 30, 2012

London Olympics 2012

Dah takde idea nak tulis tajuk apa. London Olympics 2012 je yang teringat. Haha.
Lama tak update blog dah. Orang buat blog, kau buat blog, update nye hampeh.

Aisyah balik bercuti 2 weeks plus. Jadi sorang reader dah takde takyah la nak update sangat cerita pasal danial. Nina pun sibuk kot. Mungkin tambah lagi sorang, Aiman sebab dia sekarang keje over the river. Kat Langkawi. Salam perantauan kan adik-adikku semua. Aku jugak yang berkepit bawah ketiak mak lagi. Bukan tu je, ajak sekali laki ngan anak. Hahahaha. Tak kelakar.

Ni Ramadhan kedua Danial. Last year he was about 4-5 months old. It was easier back then. Sebab waktu tu he only stared silently. Not much moving. Sebab baru pandai meniarap. Jadi abahnye yang makan sebelah sambil pegang anak sebelah. Bab tu laki mak memang dah expert. Tahun nii......... Danial is being Danial.

Kejap nak duduk kat baby chair dia tu. Kene pulak bagi pinggan siap dengan sudu. Kalau kosong tamau. Kene letak sikit-sikit nasi ke lauk macam kita makan. Pastu bila orang minum air, dia punye pun kene ada.
Pastu duduk dalam 15minit, dah terbarai semua makanan dia, dengar jiddi ngan jiddahnya solat dia pulak nak turun dari high chair tu nak pegi tengok orang solat. 

Dah tengok kejap, ajak pulak main ball. Kalau abahnye ada, sian jugak laki aku makan sikit je. Sebab nak melayan kerenah anaknya. Mama? Mama dia terus je makan. Baik kan laki i. Miumiumiumiu 

Tapi ni cik abe outstation, kena la entertain Danial. I know. He's just trying to seek some attentions. Especially when I'm home. Kekadang mama dia pegi toilet pun dia sibuk ketuk pintu. Adoiyai. 
Kalau dulu dia tau pakai tudung je nak keluar rumah, sekarang kalau tukar baju dengan seluar pun dah tau maknye nak keluar.... mungkin sebab buruk sangat baju aku kat rumah. Hehehe.

Sekarang kegemaran utama ialah vroom vroom. Dah ajar banyak kali cakap motor, 2-3 kali ikut, tapi kalau bangun tido terus vroom vroom. Yang melayan selalu jiddi dia, abah dia dengan abi kalau aiman balik dari langkawi. Bagus-bagus. Sebab mama tak pandai bawak vroom vroom. Hihi. Dapat mama baring-baring sambil tengok Criminal Minds. Kikiki.

Ok. Sebab dah buat tajuk pasal Olympic ni kan. My all-time fav games are gymnastics dengan swimming. Yeaaa! (kenapa bile sebut swimming je bertukar excited).. Dari kecik kot, kalau dua acara ni mesti nak tengok. Semalam tengok preliminaries swimming, Danial pun tertengok. Pastu sebut "air.. air". Oh dah berapa minggu tak bawak dia swimming. Pas raya la kot, kang mama swimming sambil minum air nanti...


Nah. Nina and Aisyah: This would explain how hard it is now to take his picture!
Just imagine if we have TWO DANIALS! Hahahahaha.

Monday, July 16, 2012

Baby baby

Harini penat menulis ngan perah otak. Jadi nak menulis yang tak payah pikir pakai otak sangat. Hahaha.
Tadi tengok gambar dalam handphone cam dah 1000 lebih. Pastu nak delete, cam banyak sangat. Bile tengok gambar-gambar.. lor, haruslah si danial punya gambar yang penuh dalam hp mommy. Kalau hp abah dia.. ermm tatau gambar sapa yang banyak, gambar car parts ke gambar anak dia? hua hua hua.


Danial masa baby baby. Sekarang pun baby jugak.
Tengok gambar tu how time flies. Dulu Danial baby-baby. Dokong kemana-mana. Dalam perut lagi senang, tengok wayang, jalan-jalan boleh bawak bersama. Sekarang dia dah berjalan kesana kemari, ikut angin dia. Nak dokong pun susah sebab dia tak suka orang peluk-peluk dia. Cuma lately ni dia memang kuat mencari perhatian mommy. Maybe because he feels insecure. I guess he has the instincts already. Good boy anak mommy.

Masa ni 36 weeks kot.
Common conversations we always have with my hubs are about how shallow our knowledge were about our newborn. Macam masa mula-mula nurse kat An-Nur tu bawak Danial kat mommy, terus tanya hubs, nape tangan anak kita kedut-kedut. Bila nurse tu ambik Danial balik, saya tanya nurse "nape tangan anak saya kedut-kedut?".... nurse tu senyum je sambil cakap "first baby ye puan? baby baru lahir memang camni".. hihi.
Mana saya tau... huhuhu.

Hm. pasni insyaAllah, at least we have learnt at least one step more about newborns. Ok nak balik dah. Japlagi boleh jumpa Danial, walaupun dia dah tido. Mommy sayang Danial XOXOXOXOXOXOX darab 1 juta dan lagi dan lagi dan lagi...

Saturday, July 7, 2012

Missing Danial..

Aduhai, rindunya buah hati mummy ni.
Apparently, mummy has to work far from Danial. Alone. (Sebab tu ada masa nak update blog).
Sejak habis DPA haritu  rasa tak pernah lagi tak jumpa Danial within 24 hours. Sebab tu sejak habis DPA, pastu mula kerja, I would do everything so that I could be with him at home. Rehat 1 jam pun berusaha balik sebab nak tengok dia. 

Habis kerja tengah malam pun berani kan diri bawak kereta sebab nak tengok Danial tido. 
I wouldn't want to miss watching him grows so fast. 
But I hope he'll understand later that I'd to do what I've to do for him jugak. All for him.
Now that he is on his feet with walking in a fast mode, lagi la rasa macam cepat nya dia dah besar. 
Pastu sekarang dah boleh tiru apa kita cakap. Aisyah is home. Ada la kawan Danial. Haha.
Haritu Aisyah cakap "membebeeeel aje" Danial ikut "beel  je". Hua Hua Hua.

Em nak cakap apa lagi. I want to go home (T_____T) tsk tsk tsk.. (tsk tu bunyi nanges tau).