Monday, July 30, 2012

London Olympics 2012

Dah takde idea nak tulis tajuk apa. London Olympics 2012 je yang teringat. Haha.
Lama tak update blog dah. Orang buat blog, kau buat blog, update nye hampeh.

Aisyah balik bercuti 2 weeks plus. Jadi sorang reader dah takde takyah la nak update sangat cerita pasal danial. Nina pun sibuk kot. Mungkin tambah lagi sorang, Aiman sebab dia sekarang keje over the river. Kat Langkawi. Salam perantauan kan adik-adikku semua. Aku jugak yang berkepit bawah ketiak mak lagi. Bukan tu je, ajak sekali laki ngan anak. Hahahaha. Tak kelakar.

Ni Ramadhan kedua Danial. Last year he was about 4-5 months old. It was easier back then. Sebab waktu tu he only stared silently. Not much moving. Sebab baru pandai meniarap. Jadi abahnye yang makan sebelah sambil pegang anak sebelah. Bab tu laki mak memang dah expert. Tahun nii......... Danial is being Danial.

Kejap nak duduk kat baby chair dia tu. Kene pulak bagi pinggan siap dengan sudu. Kalau kosong tamau. Kene letak sikit-sikit nasi ke lauk macam kita makan. Pastu bila orang minum air, dia punye pun kene ada.
Pastu duduk dalam 15minit, dah terbarai semua makanan dia, dengar jiddi ngan jiddahnya solat dia pulak nak turun dari high chair tu nak pegi tengok orang solat. 

Dah tengok kejap, ajak pulak main ball. Kalau abahnye ada, sian jugak laki aku makan sikit je. Sebab nak melayan kerenah anaknya. Mama? Mama dia terus je makan. Baik kan laki i. Miumiumiumiu 

Tapi ni cik abe outstation, kena la entertain Danial. I know. He's just trying to seek some attentions. Especially when I'm home. Kekadang mama dia pegi toilet pun dia sibuk ketuk pintu. Adoiyai. 
Kalau dulu dia tau pakai tudung je nak keluar rumah, sekarang kalau tukar baju dengan seluar pun dah tau maknye nak keluar.... mungkin sebab buruk sangat baju aku kat rumah. Hehehe.

Sekarang kegemaran utama ialah vroom vroom. Dah ajar banyak kali cakap motor, 2-3 kali ikut, tapi kalau bangun tido terus vroom vroom. Yang melayan selalu jiddi dia, abah dia dengan abi kalau aiman balik dari langkawi. Bagus-bagus. Sebab mama tak pandai bawak vroom vroom. Hihi. Dapat mama baring-baring sambil tengok Criminal Minds. Kikiki.

Ok. Sebab dah buat tajuk pasal Olympic ni kan. My all-time fav games are gymnastics dengan swimming. Yeaaa! (kenapa bile sebut swimming je bertukar excited).. Dari kecik kot, kalau dua acara ni mesti nak tengok. Semalam tengok preliminaries swimming, Danial pun tertengok. Pastu sebut "air.. air". Oh dah berapa minggu tak bawak dia swimming. Pas raya la kot, kang mama swimming sambil minum air nanti...


Nah. Nina and Aisyah: This would explain how hard it is now to take his picture!
Just imagine if we have TWO DANIALS! Hahahahaha.

No comments:

Post a Comment