Saturday, October 20, 2012

Baby food: Fried mac

Haa dah bersarang tak update apa-apa recipe kat blog ni. Ingat nak update recipe for babies (ehem, sesuai dengan peningkatan usia).. Tapi danial dah jadi toddler pun dah.

Harini kejayaan danial makan - no more blended food. Purely solid harini. Tahniah anak mama. Kebetulan abah outstation, danial dah tido, mama pulak tak bole tido - meh kite buat post baru.

As for today, breaakfast danial makan bihun sup, sebelum hantar abah dia pegi klia, then lunch nasi dengan red snapper masak pindang, dinner pulak macaroni goreng.


Bahan
Olive oil
Tomato paste
Oregano
Minced beef
Maccaroni
Parmesan
Garlic

Methods
Panaskan olive oil, masukkan bawang putih, pastu beef, pastu seleri (tetibe ada seleri) , pastu tomato paste, pastu macaroni yang dah direbus.
Dah siap taburlah parmesan, sebab tak letak garam kan.. Ada la rasa masin-masin sikit. Oh, oregano masukkan sekali dgn bawang putih. Ku malas nak taip, sebab susah nak taip pakai ipad segala ni..

Serve hot. Alhamdulillah, danial makan dengan jayanya. Nanti mommy explore recipe lain lagi untuk danial.. Mommy loves you. Sayangnya abah tade tengok dani makan :(

4 comments:

  1. nape cam ada telur jugak ? ke mende lain tu ?

    ReplyDelete
  2. Alamak, lupe nak mention telur.. Ahahha. Telur-telur.
    Ko dah bape bulan dell?

    ReplyDelete
  3. 5 bulan lebih. baru nk masuk 22 minggu beb. jauh lagi perjalanan aku neh..hahaa

    ReplyDelete
  4. tak lama lagi del.. dah masuk 7 bulan nanti semuanya berlalu dengan pantas.. sedar2 kire anak yg kedua punya due date ;p

    ReplyDelete