Tuesday, October 2, 2012

Kulit sensitif

Saya ada kulit yang sensitif. Cik abe tade. Danial ada. Tapi mild kot. Cuma kalau tengah hari, pegi kenduri orang kawen telinga ngan pipi dia akan bertukar merah. Macam udang bakar - apa la mak kau kata kau udang bakar.

Pastu sebab air liur dia selalu sangat meleleh-leleh, terus banyak rash dekat leher dia. Bib? We'd tried bib. Tapi dia tak suka. Macam - apa la mama, tak cool la ada kain jerut-jerut kat leher. Sampai keadaan leher dia jadi teruk naik rashes kitorang bawak pegi jumpa pakar kulit segala. Tapi sebab maknya pun tak suka dia bergantung sangat pada cream dan ubat segala. 

Tetiba I came across this organic brand and think I should give it a try. 



Earth mama , angle baby Bottom Balm.

So far, almost 2 months guna berkesan la. Puas la kitorang pegi Paed la, Dermatologist la, akhirnya yang ni jugak berkesan untuk Danial. The best part is, selain daripada dia organic, kitorang apply 2-3 kali lepas tu surut segala eczema dengan rashes dia tu. Benda ni memang guna untuk kat bottom dia for nappy rash, tapi kalau ada rashes kat belakang telinga ke, leher ke pun kitorang apply berkesan la untuk kulit Danial.

The bad part is, benda ni susah nak cari kat Malaysia (=__=). Haha. (Kenapa gelak).

Walaupun anak aku anak jantan, tapi sementara dia baby-baby ni, perlula kami menjaga kulit dia. Hehe. 

Kan kondinali?.. (Tah apa-apa tah abahnya panggil anak kondinali, saya pun dah terikut. kon kon kon.. kondinali --- sampai danial pun nyanyi lagu ni)

No comments:

Post a Comment