Tuesday, November 20, 2012

Belum lagi..

Belum lagi... bersalin.
Hehe. Walaupun anak kedua tapi kami laki bini dok bertanya sama sendiri.. What is the sign?
Sebab masa dani haritu my water broke at 38weeks of POA. So that was definitely the sign.

Kalini macam tatau. We'll see. Doa kami semoga selamat semuanya.
Cuma persoalan yang kitorang asyik tanya, how's danial nanti.

Sekarang ni every now and then dia still looking to be breastfed. He's 19 months old now. Manja.
Dan sekarang memang sangat manja. Suka main bola dengan abah. Sepak kaki kiri.
He's our darling. Memang la kan.
Balik keje dapat peluk cium dia adalah suatu perkara yang susah nak digambarkan.
Alhamdulillah. Thank you Allah for the great blessing.

I did some readings. About having another baby. Jangan terus nak suruh dani behaves like a big brother. He needs an assurance that  he is still a baby. Kadang-kadang minum susu nak peluk-peluk pastu buat suara baby. Malam tido pun nak berpeluk.
Kadang-kadang tido atas perut abah dia. Kepala dia walaupun masam sebab asyik berlari, tapi bau tu la yang menjadi idaman kalbu.

And we are thinking of moving out from our parents' sanctuary. Still considering about house, and most importantly about nursery and about the kids. Nak yang terbaik untuk derang.. semua parents pun kan.
Harap-harap everything goes well. Amiin.

And pray for me too.. My back is aching so much now. That it's making me feel so difficult to walk... Jalan pun dah gaya-gaya penguin.. (ala kalau tak mengandung pun memang cam penguin jugak.. sigh)..

4 comments:

  1. capa, kawan aku pye kak ipar anak die da 3thn.. ni dpt adik, die tau susu makin byk. terus xmau formula nk bf je huhu sorg sebelah katenye..

    ReplyDelete
  2. Tula plan untuk danial.. Jimat dan bermutu.. Nak cari deep freezer cam ko la aini.. Nnt kite g tgk kat alamanda nak?

    ReplyDelete
  3. Aku pun menanti anak akem ngn ila :)

    ReplyDelete