Saturday, June 1, 2013

Korean facial mask

Pernah tak dengar idioms ni "there are no ugly women, only lazy ones".
Saya mcam tergolong dalam golongan kedua. Sigh.

So I've been trying SKII mask. My verdict would be 4 out of 5 stars. But the bad part is they're pretty expensive.
Macam membazir la pulak kan.

Pastu tengok this one product from Korea. Packaging dia comel sangat. Dermatologist tested. Tambahan lagi packaging dia comel.
Ok yang tu kan dah cakap tadi.

So beli. Tunggu budak-budak tido pakai terus pakai waktu malam. Direction dia kata pakai sampai 10-20min. Tapi sebab leka pakai sampai 30min. Masa pakai pun dah rasa hydration dia. Bila bukak wah, kulit rasa lebih moist. Cam choc moist tu. ala nak kata saya gemok la kan. (Pehal sentap)

Setakat ni dah try yang aloesoothing sesuai untuk kulit kering dengan aquaringer. Memang berbaloi. Harga pun RM10 je per pc. So sesapa nak try memang recommended Leaders InSolution Leaders ni. Diorang ada macam-macam jenis mask for every skin type. Recommended mask ni pakai 2-3 times a week. Tapi saya pakai seminggu sekali je.

Sesuai untuk golongan lazy ones nak jaga kulit, tapi kesannya sama macam orang yang rajin.

Bijak bijak. Murah pulak tu. Berbaloi-baloi.







1 comment:

  1. makin meletoplah ko nyah lepas nih...bleh jadik ikon gwiyomi

    ReplyDelete